donderdag 6 september 2012

Italië en Rome - Vakantie Zuid-Europa

Kaart Italië: CIA
Italië is een land in het zuiden van Europa en heet officieel de Italiaanse Republiek. Het land heeft 58.126.212 inwoners (2009). De hoofdstad is Rome en de officiële taal Italiaans.

Italië grenst in het noorden aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. De landen Vaticaanstad en San Marino liggen binnen de Italiaanse grenzen. Campione d'Italia is een Italiaanse exclave in Zwitserland.

Het land ligt aan de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. Bij het land horen ook tal van eilanden, waaronder Sicilië, Sardinië en Elba.

Een groot deel van het vasteland van Italië ligt op het Apennijns Schiereiland, dat wordt omgeven door de genoemde zeeën. In het noorden ligt het in de Alpen.

Italië heeft grotendeels een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. In de Alpen en de Apennijnen heerst een hooggebergteklimaat en valt vaak sneeuw.

Belangrijke trekpleisters voor toeristen in Italië zijn de natuur, de steden met bezienswaardigheden, musea, meren, wintersportgebieden, campings, stranden.

Kaart regio's en provincies Italië
Italië is ingedeeld in twintig regio’s die in provincies zijn onderverdeeld.

Kaart Italië regio's en provincies: CIA

Steden Italië
De hoofdstad van Italië is Rome. Een aantal andere steden zijn Milaan, Turijn, Genua, Venetië, Florence, Bologna, Verona, Napels, Ancona, Bari, Perugia, Cagliari, Palermo.

Kaart steden Italië: CIA

Kaart Italië

Kaart Italië topografie, reliëf, steden, wegen: CIA

Zie verder:
Italië