donderdag 8 maart 2012

San Marino vakantie

Kaart San Marino: CIA
San Marino heet officieel de Republiek San Marino. Het land ligt helemaal ingesloten door Italië en telt 30.324 inwoners (2009). De hoofdstad is San Marino en de officiële taal van het land is Italiaans.

San Marino ligt op het Apennijns Schiereiland aan de oostelijke kant van de Apennijnen. Het is een enclave tussen de Italiaanse provincies Forlì en Pesaro.

San Marino wordt gedomineerd door de Apennijnen en heeft een ruig landschap. Het hoogste punt van het land is met een hoogte van 749 meter de Monte Titano.

De Monte Titano heeft drie toppen. Op elk van deze bergtoppen staat één van de drie torens van San Marino.

Klimaat San Marino
San Marino kent een mediterraan klimaat. Dit wordt gekenmerkt door warme zomers en zachte winters.

Toerisme
Een aantal toeristische trekpleisters zijn de hoofdstad San Marino op de Monte Titano, met een hoogte van ongeveer 750 meter, het Casino uit 1939 en het historisch museum en pinacotheek in het franciscanenklooster.

Verder heeft San Marino een oude, ommuurde stad met drie middeleeuwse torens. Het regeringsgebouw in neogotisch-Florentijnse stijl dateert uit 1894. De Basilica del Santo, in neoclassicistisch stijl, uit 1828–1836.

Steden San Marino
San Marino is onderverdeeld in 9 gemeenten. Deze heten castelli, enkelvoud castell.

De 9 gemeentes zijn Serravalle, Borgo Maggiore, Città/San Marino, Domagnano, Fiorentino, Acquaviva, Faetano, Chiesanuova en Montegiardino.

Kaart steden San Marino: CIA